<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

De snelheid van een website wordt een steeds belangrijkere factor in de online wereld. Het meest concrete voorbeeld hierbij zijn bezoekers op mobiele apparaten; indien een website te lang doet over het laden van de pagina kunt u ervan uitgaan dat de bezoeker al lang de website verlaten heeft eer deze klaar is met laden.

Page-SpeedOnderzoek toont aan dat 1 seconde laadtijd extra tot 7% conversie kan schelen. Google lijkt dit al geruime tijd te erkennen en heeft de laadtijd reeds toegevoegd als één van de factoren die de ranking (volgorde van zoekresultaten) bepaald. Een trage website heeft daarmee niet enkel een lager conversieratio maar verliest ook bezoekersaantallen door een lagere plaatsing in Google.

 

Het is dan ook belangrijk dat ook uw website aan de beste standaarden voldoet om zo de snelheid op uw website optimaal te houden. WordPress is een krachtig en uitbreidbaar platform welke simpel in gebruik is. Er word zelfs gezegd dat WordPress van nature een snel efficient platform is; dat is echter een tweede.

Zonder server of code modificaties doet een basis WordPress installatie er minimaal één seconde over om uw pagina te genereren. In de meeste gevallen spreken we echter niet van een standaard installatie maar een op maat gemaakte installatie met een eigen thema en meerdere plugins. Dit allemaal ten ongunste van de performance, zeker wanneer de auteur van de plugins die worden gebruikt zelf niet erg attent is op de performance van zijn of haar plugin.

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om de performance van uw website te verbeteren. 42functions heeft hiervoor haar eigen generieke plugin ontwikkeld welke meerdere performance aspecten op uw website verbeterd. Zo is de plugin in staat om de resource bestanden op uw website automatisch te herkennen en samen te voegen indien mogelijk. Hierdoor hoeft de bezoeker uiteindelijk minder resources in te laden, wat de laadtijd van uw website verbeterd.

Daarnaast is de performance plugin in staat om pagina’s tijdelijk in het computergeheugen op te slaan. Door de pagina’s direct vanuit het computergeheugen te tonen hoeven deze niet langer gegenereerd te worden door WordPress. Het ‘omzeilen’ van Wordpress kan de eerder beschreven laadtijd van minimaal één seconde worden terug gebracht naar luttele milliseconden.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen