<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we voor ons bedrijf de naam 42functions hebben gekozen. Is er een relatie tussen WordPress en dit getal? Heeft het te maken met het aantal medewerkers? Of zit er een heel andere gedachte achter de keuze voor deze naam?

42 en The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

De achtergrond van de naam hier ligt in de radioshow ”The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, in 1978 gemaakt door Douglas Adams.

Deze radioshow, later ook vertaald in onder andere film- en boekvorm, is door iedereen bij 42functions geliefd om het soms bizarre, maar daarom niet minder interessante verhaal. Hierin wordt een supercomputer gebouwd die als antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles komt met… 42.

Sindsdien heeft het getal 42 in de “nerdwereld” een speciale betekenis. Voor ons een reden om het mee te nemen in onze bedrijfsnaam. Maar met alleen 42 waren we er nog niet.

42functions en Open Source

Het tweede deel van de naam, “functions”, heeft te maken met het werk wat wij uitvoeren. Samen met onze opdrachtgevers gaan wij altijd op zoek naar de beste oplossing voor hun vragen. Onze gepassioneerde WordPress experts zoeken hier voor vaak binnen bestaande open source oplossingen om deze te combineren tot een geweldig resultaat.

Deze oplossingen en ook het maatwerk wat wij zelf bouwen worden vaak opgebouwd uit verschillende functies — in het Engels dus “functions”. Door dit te combineren kwamen we op de naam 42functions.

Heeft 42functions het antwoord op alles?

Hebben wij het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles? Wij zijn ook maar gewone mensen, geen supercomputers. Dat antwoord hebben we misschien niet. Wat we wél hebben is de oplossing voor al uw WordPress- en Magento-problemen.

Neem dus gerust contact op voor al uw WordPress- en Magentovragen!