<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

De laatste tijd gaan steeds meer webshops en websites over op SSL (Secure Sockets Layer). SSL zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de website en haar bezoekers, dat is in deze tijd sowieso al van belang, maar het zorgt indirect ook voor een hogere conversie.

Wat doet SSL precies?

De verbinding wordt versleuteld. Hierdoor kunnen anderen (kwaadwillende) niet inzien wat er wordt verstuurd naar de server en vice versa. Voor formulieren met persoonlijke data is dit in Nederland ook een verplichting, en opgenomen in de wet door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Een SSL verbinding is voornamelijk te herkennen aan het groene slotje in de url balk.
HTTPS-nav-balk-42functions

Er zijn verschillende type certificaten:

DV (Domain validation): Dit is eigenlijk de basis SSL. Zorgt enkel voor een beveiligde verbinding, en is gemakkelijk aan te vragen.
OV (Organization validation): Met dit certificaat wordt er ook gekeken naar het bedrijf dat de aanvraag doet. Deze informatie is vervolgens te bekijken zodra de bezoeker op het ‘slotje’ klikt.
EV (Extended validation): Voor het aanvragen van een EV certificaat wordt er grondig naar het bedrijf gekeken of alles klopt en legitiem is. Een aanvraag van dit certificaat duurt vaak wat langer (±3-4 weken). Maar garandeert wel dat de bezoeker met een goed bedrijf te maken heeft. Bij dit certificaat komt de bedrijfsnaam ook in de URL balk te staan, wat nog meer vertrouwen geeft voor de bezoeker.

Waarom verbeterd uw conversie?

Het biedt vertrouwen. Bezoekers kunnen aan het slotje zien dat de gegevens die worden ingevuld veilig worden verzonden, ook is de indentiteit van de website bekend en gevalideerd bij een organisatie. Dit alles zorgt ervoor dat bezoekers meer vertrouwen hebben in de oorsprong van de website, en dus mogelijk eerder een aankoop bij uw webshop doen.

Zoekmachines letten erop. Sinds kort is Google begonnen met het opnemen van SSL in hun ranking algoritme. Ze laten het nog niet zwaar meetellen, maar dit zal in de toekomst zeer waarschijnlijk veranderen. Het belangrijkste voor een goede ranking blijft uiteraard sterke en goede kwaliteit content.

Heeft u al een certificaat? U kunt hier controleren wat voor certificaat u heeft, en of het correct is geconfigureerd.
https://www.ssllabs.com/ssltest/

Mocht u geïnteresseerd zijn in een SSL certificaat voor uw website, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen