<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

Magento is als e-commerce platform buitengewoon geschikt om met meerdere andere systemen binnen de organisatie te koppelen. Of het nu een CRM systeem, Financieel systeem of ERP systeem is. Er zijn diverse mogelijkheden, en zelfs standaard koppelingen beschikbaar. In dit blogartikel gaan we kort in op de mogelijkheden om Magento te koppelen met andere systemen.

Vooraf

Magento is een front-end applicatie en bied alle basis functionaliteiten om een goede webshop te beheren. Ook zonder koppelingen met andere systemen is er prima mee te werken. Standaard biedt Magento een oplossing voor :

  • productbeheer
  • voorraadbeheer
  • order verwerking
  • facturatie
  • verzendingen

Standaard integratie –  off-the-shelf

Om het digitale sales-kanaal aan te laten sluiten op het reguliere bedrijfsproces, en wanneer er meer beheer functionaliteit nodig is, wordt Magento vaak gekoppeld aan een extern Boekhoud of ERP systeem. Om deze koppelingen te realiseren bied Magento standaard een aantal opties om deze koppelingen te realiseren, daarnaast bestaan er in de Magento Community een zeer uitgebreid aantal bestaande modules waarmee koppelingen gerealiseerd kunnen worden. Denk hier bijvoorbeeld aan:

  • Exact
  • Microsoft Navision
  • Reeleezee
  • SalesForce
  • Filemaker

Complexe koppelingen met SOAP
De Magento API ondersteund standaard SOAP en XML-RPC, middels deze API kunnen producten, productcategorieën, voorraad, klanten en orders beheerd worden.  Deze koppeling biedt aanzienlijk meer maatwerkmogelijkheden maar vereist wel meer kennis om de koppeling goed in maken. Meer informatie over de Magento API is te vinden op Magentocommerce.com/api

 

Carlink.nl / Bagnoles.nl
Zowel bij Carlink als bij Bagnoles worden nieuwe auto’s en auto updates automatisch beheerd vanuit het FileMaker ERP systeem, op deze manier is de webshop altijd voorzien van alle leverbare auto’s. Ook orderstatus van klanten worden automatisch zichtbaar gemaakt in het persoonlijke dashboard van de klant.

Bergtoys.nl
Vanuit de verschillende webshops van Bergtoys worden geplaatste orders direct verstuurd naar het Navision ERP systeem, vanuit Navision wordt de logistieke verwerking van de order afgehandeld. Ook de voorraadinformatie wordt realtime geïmporteerd in Magento vanuit Navision.

42 Functions heeft veel ervaring op het gebied van integratie mogelijkheden, voor vrijwel al onze Magento klanten wordt er geïntegreerd met één of meerdere externe systemen.

Gerelateerde artikelen