<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

Snelheid

Uit onderzoek is gebleken dat een kortere laadtijd zorgt voor een betere gebruikerservaring, wat conversie verbeterd en lijdt tot meer bezochte pagina’s per sessie.

Bekende organisaties zoals Amazon en Mozilla hebben diverse reportages uitgebracht waarin het effect van laadtijd op conversieratio wordt uitgelegd. Zo steeg bij Amazon de omzet met 1% voor elke verbetering van 100ms en verhoogde de conversieratio bij Mozilla met 15% na een verbetering 2,2 seconden.

Web caching kan secondes van de laadtijd van een website halen. De snelheid is ook een belangrijke factor volgens Google, en daarom rekent Google dit mee bij het bepalen van positie van uw website. Daarnaast zorgen snellere pagina’s voor betere kwaliteit van Google AdWords campagnes. Dit zorgt voor een nog hoger rendement.

 

Wat is web caching?

Web caching is het (tijdelijk) opslaan van pagina’s die worden opgevraagd. Dit kan client- of server-side zijn. Als hetzelfde bestand nog een keer wordt opgevraagd, wordt het sneller geladen.

 

Wordpress caching

Wordpress pagina’s worden opgebouwd uit een database. Als een gebruiker een pagina bezoekt, wordt in de database de bijbehorende content en gegevens opgevraagd en weergegeven. Zo kunnen pagina’s dynamisch worden opgebouwd. Maar deze communicatie met de database is een stap die extra tijd kost ten opzichte van een pagina direct laden. Daarom is het slim om caching te gebruiken. De dynamisch opgebouwde pagina’s worden compleet opgeslagen op de server, en deze bestanden worden opgehaald als een bezoeker de site bekijkt. Zo heeft de server aanzienlijk minder tijd nodig om de pagina aan de bezoeker te serveren. Bij 42functions hebben wij een pagina door middel van caching van 15 seconden terug kunnen brengen tot 1.5 seconden.

 

Op slimme momenten wordt de cache bijgewerkt, bijvoorbeeld als een pagina wordt bewerkt, er een aanpassing wordt gedaan in het thema, of er een update wordt uitgevoerd. Ook moeten sommige delen van een pagina altijd dynamisch worden opgebouwd, bijvoorbeeld een nieuws-pagina die vaak wordt ge-update of een Twitter-feed. Zo blijft altijd de meest actuele versie van de pagina in de cache.

Performance plugin

42functions heeft een Performance Plugin gemaakt die onder andere door gebruik van caching de performance van een Wordpress site optimaliseert. Deze plugin wordt al gebruikt op de websites van onze klanten Drost, de Hunkemöller blog en Milin. Wilt u ook de performance van uw website verbeteren? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen