<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

Onze missie is het creëren van een betere toekomst voor organisaties en klanten.

Een wereld vol gelukkige klanten. Dit bereiken we door de customer experience en de performance de meest belangrijke innovatie inspanningen te maken. Door het bieden van de best mogelijke gebruikerservaring wordt er meer verkocht, blijven klanten loyaal en delen ze hun positieve ervaring met anderen.

BlueElevation ondersteunt jou klantgericht te innoveren.

Om vast een vliegende start te maken hebben we een drietal mooie aanbiedingen samengesteld. 

Aanbiedingen
Onderstaande  aanbiedingen zijn alleen geldig als deze in december 2020 worden ingeboekt. De uitvoerdatum dient te liggen tussen december 2020 en maart 2021.

1. Usability onderzoek of expert review
(met 50% korting)

Denken in persona’s en klantreizen. Continu optimaliseren over de gehele customer journey. Altijd focus op de best mogelijke gebruikerservaring. Vanuit data, usability- en biometrisch onderzoek maken wij inzichtelijk wat potentiële klanten doen, willen en verwachten.

Usability- biometrisch onderzoek.
Dit onderzoek vindt plaats in ons in-house usability- en biometrisch onderzoekslab, wordt verzorgd door een CXO specialist en uitgevoerd door minimaal 4 respondenten. Dit een uitgebreid onderzoek, alle middelen worden ingezet; eye-tracking, facial expressions, skin response, think aloud en afsluitend een interview, om dieper in te gaan op de gebruikerservaring en verwachtingen van de doelgroep. De inzichten vertalen we naar concrete verbetervoorstellen. De uitwerking lichten we toe bij oplevering.

Expert review.
Onze experts analyseren jouw digitale product. Ook gebruiken we kwantitatieve en kwalitatieve databronnen. We bekijken onder andere: look & feel, opbouw en structuur, copywriting, mobiele ervaring, formulieren en de bestelstraat. De expert review toont aan waar bezoekers het digitale product ongewenst verlaten en hoe dit voorkomen kan worden. Dit zijn zowel concrete optimalisatie kansen die gevalideerd/getest kunnen worden met A/B testen, maar ook quick- en bug- fixes.

Bekijk onze customer experience optimalisatie producten.

BlueElevation | Usability- en biometrisch onderzoek

2. Strategisch consult & 0-meting op het gebied van leadgeneratie
(volledig voor onze rekening)

Relevant bereik van de doelgroep(en). Verzamelen van gegevens van potentiële klanten. Automatisch aanbieden van relevante content. Begeleiding van leads tijdens het oriëntatie- en aankoopproces. Wij helpen ze vinden, bereiken en converteren.

We gaan in gesprek om samen te bepalen wat jouw wensen zijn en welke stappen nodig zijn. We analyseren met een 0-meting hoe je er nu voor staat. Met onze kennis en expertise, jouw wensen en de uitkomst van de 0-meting kunnen we snel en effectief tot een aanpak komen. Een aanpak die zorgt voor een meer relevante leads.

Bekijk onze leadgeneratie producten.

Leadgeneratie | BlueElevation.

 

3. Strategisch consult & 0-meting op het gebied van SEO
(volledig voor onze rekening)

Relevant worden én relevant blijven. Inzicht in het zoekgedrag van de doelgroep(en). Kwalitatief bereik van de doelgroep(en). De organische vindbaarheid continu verbeteren. Dat is waar wij goed in zijn.

We gaan in gesprek om samen te bepalen wat jouw wensen zijn en welke stappen nodig zijn. We analyseren met een 0-meting hoe je er nu voor staat. Met onze kennis en expertise, jouw wensen en de uitkomst van de 0-meting kunnen we snel en effectief tot een aanpak komen. Een aanpak die zorgt voor een betere zichtbaarheid binnen Google en daarmee meer kwalitatieve bezoekers.

Bekijk onze SEO producten.

SEO aanpak customer journey

 

Gerelateerde artikelen