<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

In Mei 2014 heeft 42functions voor Drost.nl een nieuw thema gerealiseerd.
Dit is gedaan omdat het vorige thema technisch verouderd was, en nog niet geoptimaliseerd was voor de mobiele bezoeker.

Voor de mobiele bezoekers is er gekozen voor een responsive website. Het uiterlijk van de website past zich, in deze responsive weergave, automatisch aan op de breedte van het scherm van de bezoeker.

Het maken van de mobiele website bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Zo bestaat het hoofdmenu uit 3 niveau’s, wat voor de mobiele bezoeker vervolgends weinig ruimte heeft om door het menu te navigeren. Hiervoor heeft 42functions een menu ontwikkeld welke de diepere niveaus overzichtelijk maakt.

Ook hebben we een “direct bellen” call to action gemaakt, waardoor de mobiele bezoeker met een druk op de knop kan bellen met Drost.

Daarnaast hebben we de website W3C valid gemaakt. W3c is kort voor de ‘World Wide Web Consortium’ een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt en handhaaft. Als gevolg van het voorheen gebruikte framework kwam Drost.nl voorheen niet door de check. Dit is nu echter verholpen.
Veel W3C issues waren het gevolg van support voor oudere browsers ( Internet Eplorer 6/7/8 ). Omdat het bezoek uit deze browsers zo nihil was, is er besloten om enkel nieuwe browsers te ondersteunen. ( IE8 + ) Om de website W3C valid te krijgen moesten zowel het framework als de fixes er volledig uit. Hiervoor hebben we de website compleet opnieuw opgebouwd.

Door het opnieuw bouwen van de website hebben we ook een groot aantal performance verbeteringen kunnen toepassen, waaronder:

– Afbeeldingen worden beter en kleiner ingeladen
– Betere structuur algemene html & elementen
– Inladen van scripts & styling
– Redis caching module

Ten slotte is Drost.nl nu meertalig opgezet. Dit houd in dat de website volledig vertaald kan gaan worden.

Wij zijn erg tevreden met het resultaat.

Gerelateerde artikelen