<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.1/css/all.min.css" />

Bij het uitwerken van een website wordt er natuurlijk rekening gehouden met verschillende types bezoekers. Dit kunnen bijvoorbeeld bezoekers via desktop computers zijn, maar ook tablets of mobieltjes. Waar vaak geen rekening mee wordt gehouden, zijn bijvoorbeeld bezoekers met een beperking.

  • Zijn de contrasten op de website wel sterk genoeg voor iemand die kleurenblind is?
  • Is text-to-speach goed ingesteld?
  • Is de website zonder muis te gebruiken?
  • Als een bezoeker geen afbeeldingen of javascript ondersteund, kan de website nog wel gebruikt worden?

Dit zijn een aantal van de eisen waaraan een website moet voldoen als je het drempelvrij waarmerk wilt dragen. Het drempelvrij waarmerk heeft 3 niveau’s. Er is een lijst van ijkpunten waaraan een website allemaal kan voldoen.

  • Niveau #1 betekend dat je aan 16 prioriteit 1 ijkpunten voldoet.
  • Niveau #2 betekend dat je aan 46 prioriteit 1 & 2 ijkpunten voldoet.
  • Niveau #3 is voor de webrichtlijnen, hierop wordt er geinspecteerd op alle 95 ijkpunten van toegankelijkheid én de Webrichtlijnen. Dit niveau is verplicht voor alle overheids websites in Nederland.
waarmerk drempelvrij - niveau's

Verschillende niveau’s van het drempelvrij waarmerk

Toen 42functions voor Internetpillen een website realiseerde in 2011, waren de accessibility ijkpunten nog geen verplichting voor de overheid. Nadat hier in 2012 verandering in is gebracht, heeft 42functions de internetpillen drempelvrij gemaakt. Wij zijn trots om te melden dat internetpillen.nl nu voldoet aan het niveau #3 drempelvij waarborg. Om hieraan te voldoen is de website wel compleet op de schop gegaan. Zo is het design aangepast naar dat van rijkshuistijl.nl, en is alles herzien om aan de vereiste ijkpunten te voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan afbeeldingen

Gerelateerde artikelen